keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Älyvapaan keittiön kesytys vol. 2


Jo päivän kokemus kertoo selvää kieltä: saarekeratkaisu toimii. Keittiössä operoiminen on nyt käsittämättömän paljon helpompaa. Lasku- ja työtila keskeisellä paikalla helpottaa kaikkea aamupalan laittamisesta alkaen.

Keskelle lattiaa siirretty pakastin näyttää kuitenkin todella irralliselta ja ikään kuin väärään paikkaan unohtuneelta. Miehelleni on tällä kertaa annettava kaikki kunnia ideasta hankkia pakastimen päälle pöytälevy. Tuumasta toimeen siirryttiin odotettua aiemmin, kun pääsimme jo tänään käymään rautakaupassa. Käynti ei tullut ihan halvaksi, kun mukaan lähti kaksi mäntypuista levyä, sävytysvaha, elintarvikekäyttöön hyväksytty puuöljy ja kulmarautoja. Loppusumma oli vähän alta kuudenkymmenen euron.


Kotona mies kiinnitti levyt yhteen ja lisäsi kulmaraudat pitämään tason paikoillaan pakastimen päällä. Liukuesteeksi levyn ja pakastimen väliin laitettiin edellisen asunnon kissatuhojen paikkailusta yli jäänyttä tiivistenauhaa. Pöytälevyn kulmia pyöristettiin hiomapaperilla ja pintaa tasoitettiin puhdistettiin ennen vahaamista.

Sävytetty vaha värjää männyn kauniisti tummemmaksi, mutta jättää puun syyt näkyviin. Vahaa levitetään yleensä kaksi kerrosta ja annetaan välissä kuivua ja imeytyä pari tuntia. Vaha ei ole kovin voimakkaan hajuista, joten projektin voi suorittaa sisätiloissa. Lattia kannattaa kuitenkin suojata vaikka sanomalehdellä.

Pöytälevy ensimmäisen vahakerroksen jälkeen

7 kommenttia:

  1. Tosi hieno tulossa tuosta pakastimesta! :)

    Meillä oli yhdessä opiskelijaasunnossa pienempi pakastin käytössä pakastimen lisäksi myös työtasona, tyydyimme suojaamaan kannen ihan vain vahakankaalla, mutta tuo puulevy on kyllä paljon kauniimpi ja varmasti kestävämpi ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Väristä tuli toisen kerroksen jälkeen paljon tummempi. Tuo viimeisen kuvan sävy olisi sekin ollut oikein kiva, mutta väri ei asettunut tasaiseksi yhdellä kerroksella, joten täytyi laittaa vielä toinen.

      Poista
  2. Wow! Näyttää mahtavalta. Pitäis tulla käymään taas joskus. :) Siis pysyykö levy paikoillaan myös, kun pakastin avataan, vai pitääkö se nostaa pois?
    -E
    PS. Oisko mahdotonta kokeilla ottaa nuo sanavahvistukset pois, kun en saa niitä ikinä oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa! Levy pysyy paikallaan, se on ruuvattu kiinni. Otan sanavahvistukset pois ja laitan sitten takaisin, jos tulee spämmiä. :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Väsyneenä kirjoittelen omiani. :D Hyvännäköinen on ja varmasti kätevää, että levyä ei tarvii koko ajan olla nostelemassa. En kyllä tiennyt, että pakastimiinkin voi ruuvata..

      Poista
    4. Kiitos! :) En tiennyt minäkään, mutta mies sitten vain teki niin. Tarkempi tarkastelu kyllä osoitti, että pakastimen saranatkin on ruuvattu kiinni kanteen ilman kummempia kommervenkkejä. En tiedä, olisiko runkoon uskaltanut, mutta kannessa tuskin on suuremmin mitään elektroniikkaa.

      Poista